Denne artikkelen er produsert og finansiert av Framsenteret - les mer.

Prisen ble mottatt av direktør i Framsenteret AS, Frode Kjersem (til høyre i midten) og formidlingskoordinator i Framsenteret, Helge M. Markusson. De to er flankert av vinnerne av Skadevernprisen, som gikk til Foreningen for palliasjon. Natasha Pedersen (t.v) og Isabell Pedersen.

Miljøvernpris til Framsenteret

Framsenteret ble nylig tildelt Stiftelsen UNI Miljøvernpris for 2019, en pris på 500.000 kroner. Senteret får Miljøvernprisen for sin forskning på klima og miljø i nord, og fordi kunnskapen som forskerne framskaffer er samfunnsnyttig.

Stiftelsen UNI har et ideelt formål. Den fremmer allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunnet

– Vi setter stor pris på at forskningsarbeidet som gjøres av institusjonene her på Framsenteret blir lagt merke til og blir anerkjent med en slik pris. Miljø og klima er svært viktige forskningsområder og relevansen for forskning innen for disse områdene øker hurtig med de endringene vi ser i klimaet i verden. Prisen vil være en stor oppmuntring til å fortsette forskningsarbeidet i senteret- på tvers av fagområder og disipliner, sier senterleder Cathrine Henaug.

Framsenteret (FRAM – Nordområdesenter for klima og miljøforskning) er 21 institusjoner som driver tverrfaglig forskning, rådgivning, forvaltning og formidling innen naturvitenskap, samfunnsvitenskap og teknologi.

Les mer om prisen på nettsidene til Framsenteret

Powered by Labrador CMS