En samlet komité innstilte professor Stenmark til Forskningsprisen for fremragende innsats innen kreftforskning. (Foto: Øystein Horgmo, UiO)

Forskningspris til Harald Stenmark

I begrunnelsen fra Universitetsstyret står det at Professor Harald Stenmark er en av «Universitet i Oslos aller fremste forskere innen kreftforskning og cellebiologi. Professor Harald Stenmark har bygget opp et internasjonalt meget anerkjent forskningsmiljø, og leverer nyskapende og original forskning som bidrar til å sette Universitetet i Oslo på verdenskartet.»

– Det føles som en stor ære å motta UiOs forskningspris, ikke minst når jeg ser på listen over tidligere prisvinnere som blant annet inneholder min mentor Sjur Olsnes. Æren for denne prisen må i høyeste grad deles med mine fantastiske medarbeidere, og da særlig Camilla Raiborg som leder forskningsgruppen sammen med meg, sier Stenmark i en uttalelse.

Stenmark har i løpet av hele yrkeskarrieren drevet med grunnleggende kreftforskning og cellebiologi, og var en ledende forsker innen sitt felt allerede tidlig i karrieren. Den kliniske relevansen av grunnforskningen har over tid fått større fokus for forskeren.

Les mer om pris og forsker på UiOs nettside.

Powered by Labrador CMS