Bendz får utmerkelsen fra Oslo legeforening for sitt engasjement for undervisning av medisinstudenter. Her fra da han mottok undervisningspris i 2015. (Foto: Øystein Horgmo, UiO)

Bjørn Bendz er årets Oslo-lege

Bjørn Bendz er spesialist i indremedisin og hjertesykdommer og arbeider som seksjonsleder på kardiologisk overvåkning på Rikshospitalet, i tillegg til å være førsteamanuensis i kardiologi ved Klinmed.

– Mine oppgaver er tredelte. Jeg jobber med invasiv kardiologi; det vil si utblokking av kransårer (PCI) og utskifting av hjerteklaffer med kateterbaserte teknikker (TAVI). Så er jeg lege på kardiologisk akutt- og intensivmedisin, i tillegg underviser jeg legestudenter om hjertesykdommer i regi av Universitetet i Oslo, forklarer han.

Bendz sitt engasjement for å gi studentene god undervisning var avgjørende i årets tildeling.

I begrunnelsen står det blant annet:

«Medisinstudentene forteller at han har et brennende engasjement for studentene og mulighetene han har til å møte og påvirke mange fremtidige leger. Han er veldig interessert i å lære bort faget sitt, men har også generell interesse for medisin. Han er populær blant studentene og møter dem på flere semestre, men mest på siste året. Han er pedagogisk, gir studentene rom for refleksjon og kommer med konstruktive innspill. Mange av studentene husker han lenge etter at de ble uteksaminert».

Les mer på UiOs nettsider.

Powered by Labrador CMS