Hagefuglene på Nesodden

I samarbeid med Norsk ornitologisk forening (NOF) inviterer vi til en døgnåpen, trestjerners «fuglerestaurant» på Nesodden. Blant de mer prominente gjestene er stillits og kjernebiter. 

I samarbeid med:

 

Zooom.no har i samarbeid med NOF plassert et overvåkningskamera i en hage på Nesodden, der de har laget en fôringsplass helt i skogkanten. Fuglerestauranten vil holde åpent døgnet rundt hele året, og vi vil servere variert kost som garantert kommer til å falle i smak blant mange av de fjærkledde innbyggerne i området.

I tillegg til det faste klientellet, som blant annet vil bestå av kjøttmeis, gråspurv og grønnfink, regner vi også med å få jevnlig besøk av mer prominente gjester som stillits og kjernebiter. I tillegg til en rekke andre arter. Du kan også følge sendingene på zooom.no.

– 30-40 fuglearter

– Fôringsplassen ligger helt i skogkanten i tilknytning til en hage her på Nesodden. Her er det edelløvskog, med blant annet eik, osp og hassel, og trærne får lov til å råtne på bakken når de faller ned. I tillegg er det områder med naturlig eng i nærheten. Enga blir slått på gammelmåten, og tilfører området et mye rikere insektliv enn du finner i villastrøk med kun kortklipt gressplen. Så dette er et område mange fuglearter allerede trives svært godt i.

– I løpet av året regner jeg med at vi kommer til å få se iallfall 30–40 ulike fuglearter. Ekorn, rådyr og grevling vil ganske sikkert også dukke opp, sier Jan Erik Røer, seniorrådgiver i NOF.

Gå tilbake til oversikten over direktesendinger

Powered by Labrador CMS