Forskere skal møtes i Helsinki for å identifisere kunnskapshull og utfordringer for arktisk forskning fremover. (Foto: Hubert Neufeld / Unsplash)
Forskere skal møtes i Helsinki for å identifisere kunnskapshull og utfordringer for arktisk forskning fremover. (Foto: Hubert Neufeld / Unsplash)

Skal diskutere veien videre for Arktis-forskning

Camilla Risvoll og Grete Hovelsrud fra Nordlandsforskning er med når nordiske forskere møtes i Helsinki for å definere videre fokusområder for arktisk forskning.

Nordiske land er ledende på forskning om arktiske forhold. Dette skyldes blant annet et godt samarbeid mellom landene. Denne uken er forskere fra ulike institusjoner i Norden i Helsinki, for å diskutere veien videre.

Grete Hovelsrud har bred og mangeårig erfaring fra forskning i Arktis. Hennes ekspertområde er tverrfaglige studier omkring tilpasning til klimaendringer. Camilla Risvoll har de siste årene forsket mye på reindriftsnæringen og tilpasninger til blant andre klimaendringer.

– Vi er begge involvert i prosjektet CLINF, hvor Hovelsrud leder vårt arbeid. Prosjektet undersøker blant annet hvordan klimaendringer påvirker spredningen av smittsomme sykdommer i nordiske samfunn, forteller Risvoll.  

Det er det svenske forskningsdepartementet og NordForsk som står bak workshopen i Helsinki. NordForsk er en organisasjon under Nordisk ministerråd som finansierer og tilrettelegger for nordisk samarbeid innen forskning og forskningsinfrastruktur.

Powered by Labrador CMS