Sjef for pengebingen

Hvor god er du til å få penger til å vokse? Prøv deg som sjef for Oljefondet på svimlende 1500 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Handelshøyskolen BI utfordrer deg til å prøve deg som sjef for Oljefondet.

Det skjer på Forskningstorget i Oslo fredag 22. og lørdag 23. september på Universitetsplassen på Karl Johans gate i Oslo sentrum. Testen passe for alle fra 10 - 100 år.

Statens Pensjonsfond Utland (Tidligere kjent som Petroleumsfondet og Oljefondet) er vår felles pengebinge.

Deler av oljeformuen investeres i aksjer i rundt 40 forskjellige land. Målet er selvfølgelig å få pengene til å vokse til nytte og glede for oss alle. Aksjer gir over tid mer gevinst enn om vi setter pengene i banken.

Råtass eller romantiker?

"Denne skogen vil vi vel ikke ødelegge?"

Men det handler selvfølgelig ikke om å tjene mest mulig penger for enhver pris. Vi vil kanskje ikke sette pengene våre i bedrifter som produserer tobakk, alkohol eller våpen, selv om vi kan tjene masse penger på det.

Vi vil kanskje ikke satse pengene våre i på selskaper som ødelegger regnskogen eller som aksepterer barnearbeid.

En stor pengesekk gir muligheter til å stille krav til selskapene du investerer i, og få dem til å bidra til en bedre verden.

Senter for bedriftens samfunnsansvar ved Handelshøyskolen BI har laget en test der du må velge hvor du skal investere (= satse penger) oljeformuen vår.

Når du har løst alle oppgavene, vil du få vite hvordan du klarte deg. Er du en råtass eller en romantiker? Er du Skrue McDuck-typen eller er du Bestemor Duck? Er du en råtass eller er du alt for snill? Eller noe midt i mellom?

Forskningstorget i Oslo 2006

"Prøv deg som sjef for pengebingen!" (Foto: Clipart)

Forskningstorget 2006 er en kunnskapsfestival det bokstavelig talt svinger av, fullspekket av opplevelser, aktiviteter, eksperimenter, duppeditter, nye oppfinnelser, lek og moro som garantert vil pirre nysgjerrigheten og kanskje gi deg et nytt blikk på hva forskning betyr for våre liv.

“Med viten og vilje” er hovedtittelen på årets nasjonale Forskningsdager, der Forskningstorget i Oslo er det største enkeltarrangementet.

Hver dag står du overfor en rekke veivalg som handler om etikk, enten du vil det eller ei. Etikk er den røde tråden for mye av det som skjer på Forskningstorget i Oslo 22. og 23. september. Kanskje møter du også Henrik Ibsen?

Forskningstorget i Oslo 2006 arrangeres av Universitetet i Oslo i samarbeid med Høgskolen i Oslo, Høgskolen i Akershus og Handelshøyskolen BI.

Powered by Labrador CMS