Frå opninga av Nasjonalt senter for berekraftig klimatilpassing. Frå venstre: Tore Storehaug, Atle Hamar og Karen Marie Hjelmeseter. (Foto: Kyrre Groven)

Nytt senter for klimatilpasning er offisielt åpnet

Statssekretær Atle Hamar, stortingsrepresentant Tore Storehaug og leder i næringsutvalget i Sogn og Fjordane fylkeskommune, Karen Marie Hjelmeseter stod for åpninga.

Senteret skal hjelpe samfunnet med å tilpasse seg et klima i endring.

Klimatilpasningssenteret vil ha Vestlandsforsking i Sogndal som vertsinstitusjon, og samtidig være et virtuelt senter med en rekke av de fremste faglige institusjonene på klimatilpasningsområdet som partnere.

– Vi avholder det første sentermøtet i klimatilpasningssenteret i dag, etter en positiv og kreativ dialog med aktuelle partnere gjennom høsten. Intensjonsavtaler er snart på plass med alle partnere, og det jobbes nå med senterstrategi, organisering og handlingsplan for det videre arbeidet, forteller forskingskoordinator for senteret Carlo Aall entusiastisk.

Forskningspartnere som er med i senteret er: CICERO Senter for klimaforskning, Høgskulen på Vestlandet, NTNU Institutt for geografi, Universitetet i Bergen ved Senter for klima og energiomstilling (CET), NORCE Klima, NORCE Samfunn, og Nordlandsforskning.

Les mer om åpningen på nettsidene til Vestlandsforskning.

Powered by Labrador CMS