Klare for endring: Marit Boyesen (foran, rektor ved UiS, Trym Holbek (prosjektleder på EU-søknaden ved UiS), Dag Husebø (prorektor) og Bjarte Hoem (ECIU-koordinator og leder av Internasjonalt kontor ved UiS) har vært med på å utforme søknaden til EU om framtidens universitet. (Foto: Mari Løvås, UiS)

Vil ha radikal endring av høyere utdanning

Universitetet i Stavanger vil prøve ut helt nye måter å drive høyere utdanning på. De er det norske medlemsuniversitetet i European Consortium of Innovative Universities (ECIU), som i forrige uke leverte søknad til EU om å bli framtidens europeiske universitet.

I søknaden går ECIU inn for å integrere konkrete samfunnsutfordringer i utdanningene, ifølge nettsidene til UiS. Disse skal løses i tverrfaglige team og i samarbeid mellom studenter, vitenskapelig ansatte og eksterne partnere fra flere land.

Utfordringene kan komme fra omgivelsene eller fra akademia selv, og skal være knyttet til FNs bærekraftsmål.

De involverte tar fag og kurs som gir dem teoretiske verktøy for å løse utfordringene. Utdanningen gis av ulike ECIU-universiteter og deltakelsen i arbeidet blir registrert i et personlig kompetanse-pass som anerkjennes i hele Europa.

Kompetansepasset vil kunne fylles på kontinuerlig, i en livslang læringssammenheng.

Konseptet har fått navnet ECIU University.

– Som deltaker i dette initiativet er vi helt i front med å fornye utdanningssektoren i Europa. Visjonen er at alle studenter på UiS skal få en mulighet til å jobbe med sentrale samfunnsutfordringer, i samarbeid med andre studenter, forskere og aktører i arbeidslivet på tvers av Europa, sier rektor ved Universitetet i Stavanger, Marit Boyesen.

Les hele saken på nettsiden til Universitetet i Stavanger.

Powered by Labrador CMS