En notis fra Universitetet i Stavanger - les mer.

Campus Ullandhaug og Stavanger by.
Campus Ullandhaug og Stavanger by.

Satser stort på campus i Stavanger

I 1966 ble området på Ullandhaug i Stavanger regulert til et universitetsområde og grunnlaget for Universitetet i Stavanger var lagt. Campus Ullandhaug ligger kun 12 minutt med buss til Stavanger sentrum og i sykkelavstand til studentboliger. Området er i stadig vekst.

Nå er en ny samarbeidsavtale om universitetsområdet på Ullandhaug inngått mellom Universitetet i Stavanger, Stavanger universitetssjukehus, Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune. Målet er å styrke regionens helsefaglige utdanninger, forskning, innovasjon og næringsutvikling.

– Stavanger skal være en sterk og attraktiv kunnskapsregion for utdanning, forskning og innovasjon. Dette vil på sikt bidra til ny økonomisk vekst, gode velferdstjenester og ny næringsutvikling rundt byens fremste kunnskaps- og forskningsmiljøer. Avtalen vil ha stor betydning for den videre utviklingen av en sterk kunnskapsregion, sier kommunedirektør Per Kristian Vareide.

Rektor Klaus Mohn ved Universitetet i Stavanger understreker at Universitet i Stavanger har tradisjon for å ta omverdenen på alvor.

– Alt vi har fått til, er resultat av samarbeid med andre i regionen. Vi kan vise til gode utviklingstrekk innen en rekke områder. Både forskningsaktiviteten og utdanningstilbudet vårt har økt betraktelig. Samarbeid er avgjørende for å nå målene våre i framtiden, sier Mohn.

Les mer om saken på nettsidene til Universitetet i Stavanger

Powered by Labrador CMS