En notis fra Universitetet i Stavanger - les mer.

Marte Blikstad Balas, Michael Tengberg, Gustaf B. Skar og Arild Michel Bakken.
Marte Blikstad Balas, Michael Tengberg, Gustaf B. Skar og Arild Michel Bakken.

Nye redaktører for Nordic Journal of Literacy Research

Marte Blikstad-Balas (UiO), Gustaf B. Skar (NTNU), Michael Tengberg (Karlstads universitet) og Arild Michel Bakken (UiS) utgjør den nye redaktørkvartetten i tidsskriftet Nordic Journal of Literacy Research (NJLR).

NJLR er et nordisk tidsskrift for forskning innen lesing, skriving og literacy, og gis ut på Cappelen Damm Akademisk. Tidsskriftet ble etablert i 2015, og hadde da som mål å etablere seg som det naturlige førstevalget for alle som ønsker å formidle eller tilegne seg kunnskap og innsikt om literacy i et nordisk perspektiv.

Fem år senere har NJLR langt på vei nådd disse ambisjonene. Antallet artikler har økt jevnt, og leserskaren blir stadig større.

– Jeg tør påstå at NJLR er blitt det naturlige førstevalget for nordiske forskere opptatt av literacy, noe som var den uttalte ambisjonen i starten. Dette er imponerende, og forteller at det var og er behov for et eget tidsskrift på dette feltet i Norden. I tillegg sier det mye om jobben som er gjort av den første redaksjonen. Vi nye redaktører er både glade og ydmyke for å overta ansvaret for et tidsskrift vi verdsetter svært høyt, sier Blikstad-Balas.

Les mer om saken på nettsidene til Universitetet i Stavanger

Powered by Labrador CMS