En notis fra Universitetet i Stavanger - les mer.

Marte Blikstad Balas, Michael Tengberg, Gustaf B. Skar og Arild Michel Bakken.

Nye redaktører for Nordic Journal of Literacy Research

Marte Blikstad-Balas (UiO), Gustaf B. Skar (NTNU), Michael Tengberg (Karlstads universitet) og Arild Michel Bakken (UiS) utgjør den nye redaktørkvartetten i tidsskriftet Nordic Journal of Literacy Research (NJLR).

NJLR er et nordisk tidsskrift for forskning innen lesing, skriving og literacy, og gis ut på Cappelen Damm Akademisk. Tidsskriftet ble etablert i 2015, og hadde da som mål å etablere seg som det naturlige førstevalget for alle som ønsker å formidle eller tilegne seg kunnskap og innsikt om literacy i et nordisk perspektiv.

Fem år senere har NJLR langt på vei nådd disse ambisjonene. Antallet artikler har økt jevnt, og leserskaren blir stadig større.

– Jeg tør påstå at NJLR er blitt det naturlige førstevalget for nordiske forskere opptatt av literacy, noe som var den uttalte ambisjonen i starten. Dette er imponerende, og forteller at det var og er behov for et eget tidsskrift på dette feltet i Norden. I tillegg sier det mye om jobben som er gjort av den første redaksjonen. Vi nye redaktører er både glade og ydmyke for å overta ansvaret for et tidsskrift vi verdsetter svært høyt, sier Blikstad-Balas.

Les mer om saken på nettsidene til Universitetet i Stavanger

Powered by Labrador CMS