En notis fra Universitetet i Stavanger - les mer.

Klaus Mohn får rektorkjedet fra Marit Boyesen under rektorseremonien i Tjodhallen. (Foto: Mari Løvås / UiS)
Klaus Mohn får rektorkjedet fra Marit Boyesen under rektorseremonien i Tjodhallen. (Foto: Mari Løvås / UiS)

Historisk rektorskifte på Universitetet i Stavanger

I dag holdt Marit Boyesen sin siste tale som rektor ved Universitetet i Stavanger. Hun overleverer et framgangsrikt universitet til Klaus Mohn, den første ansatte rektoren ved UiS.

– Vi kan være stolte over det vi har fått til sammen, og veldig takknemlige overfor alle de krefter som over lang tid har gjort kloke valg og utført en betydelig innsats for UiS, sa Boyesen.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø framhevet Boyesens innsats for å videreutvikle UiS.

– I de åtte årene du har vært rektor, har du i høyeste grad bygget en bedre framtid. Under ditt lederskap har universitetet vært en viktig institusjon, et innovativt universitet med sterk lokal forankring.

– Nytenkningen din har vært inspirerende, sa statsråden, som ønsket påtroppende rektor Klaus Mohn lykke til med fortsettelsen.

Klaus Mohn er den første ansatte rektoren ved UiS noensinne. I sin første tale la Mohn fram noen av sine ambisjoner og mål for rektorgjerningen. Han inviterte alle til å bli med på reisen videre, og kunne allerede nå melde om én markant endring på UiS:

Studentene skal nå få en fast representant på rektors ledermøter.

Mohn presenterte også sine tre prorektorer: Astrid Birgitte Eggen (utdanning), Merete Vadla Madland (forskning) og Rune Dahl Fitjar (innovasjon og samfunn). Sammen skal de lede en ny organisasjon fra 1. august.

– Sammen med slike flotte mennesker er målet mitt å bli en framoverlent, synlig og samlende rektor, som vi bruke alle sjanser jeg får til å styrke UiS sin attraktivitet, sa Mohn.

Les mer på nettsidene til Universitetet i Stavanger.

Powered by Labrador CMS