En notis fra Universitetet i Sørøst-Norge - les mer.

Rektor Petter Aasen (til høyre) er svært fornøyd mottaker av to nye gaveprofessorater gitt av daglig leder Gisle Dahn i Sparebank 1 Stiftelsen BV. (Foto: USN)

Styrker forskning på folkehelse og smarte byer

To nye gaveprofessorater skal styrke utdanningen og forskningen ved Universitetet i Sørøst-Norge. De er gitt av Sparebank 1 Stiftelsen BV.

Forskning på teknologi for bedret folkehelse gjennom tidlig deteksjon av ikke-smittsomme sykdommer, er formålet til den ene professoratet. Her er målet å utvikle mikroteknologi gjennom miniatyriserte målemetoder, i nært samarbeid med universitetssykehus.

Det andre professoratet er innen personorientert systemutvikling og lysdesign, der formålet er å utvikle teknologi som bidrar til å skape bærekraftige, smarte byer. Dette siste forskningsfeltet handler om hvordan digitaliseringen kan gjøre byene til bedre steder å leve, bo og arbeide i.

Professoratene knyttes til campusene Kongsberg og Vestfold. Når den eksterne finansieringsperioden er over, overtar universitetet finansieringen for å få en varig styrking av fagmiljøene.

Les mer om professoratene på nettsiden til Universitetet i Sørøst-Norge

Powered by Labrador CMS