En notis fra Universitetet i Sørøst-Norge - les mer.

Vibeke Krane var tidlig i gang med å forske på hvordan ansatte i barnevernet arbeidet under pandemien.
Vibeke Krane var tidlig i gang med å forske på hvordan ansatte i barnevernet arbeidet under pandemien.

Forsket på barnevernet i koronakrisen

Da koronakrisen traff Norge, bestemte førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge seg for å forske på virkningene for barnevernet. Hun jobber også ganske tett med barnevernfeltet som klinisk sosionom. På et Zoom-møte i påskeuken snakket hun med ansatte i barnevernet om den pågående situasjonen og ble raskt klar over at her var det en unik situasjon som måtte dokumenteres mens den pågikk. Hun fikk godkjent sin søknad til Norsk senter for forskningsdata (NSD) med tittelen «Hasteforskning Covid-19». Dermed kom hun raskt i gang med datainnsamling i form av intervjuer med ansatte i barnevernet.

Sammen med andre forskere har hun intervjuet 49 ansatte i 12 barnevernstjenester om hvordan de jobbet under pandemien i de to ukene etter påske. Nå vil forskerne søke om midler til videre arbeid. Et funn er at barnevernets håndtering av krisen varierer stort fra kommune til kommune.

– I en akuttsituasjon som denne, blir det viktig å skaffe seg datamateriale som kan dokumentere den pågående situasjonen og bearbeides når situasjonen har roet seg, sier Vibeke Krane.

Les mer om forskningen på nettsidene til Universitetet i Sørøst-Norge

Powered by Labrador CMS