Per Christian Magnus blir leder for det nye senteret. Kristine Holmelid blir reportasjeleder. (Foto: Ole Marius Kvamme / UiB)
Per Christian Magnus blir leder for det nye senteret. Kristine Holmelid blir reportasjeleder. (Foto: Ole Marius Kvamme / UiB)

Universitetet i Bergen åpner nytt senter for undersøkende journalistikk

– Den viktigste oppgaven for Senter for undersøkende journalistikk er å produsere og legge til rette for grundig, undersøkende journalistikk, sier Per Christian Magnus, som nylig ble ansatt som senterleder.

Han har selv lang erfaring som dokumentarfilmskaper og gravende journalist og har ledet arbeidsgruppen fra UiB som har jobbet med opprettelsen av senteret. Nå har han avsluttet sitt arbeidsforhold i NRK, for å lede UiB sin nye journalistikk-satsing.

Det nye senteret, som er uavhengig og ikke-kommersielt, skal blant annet bidra til å bygge kompetanse i – og kunnskap om – undersøkende journalistikk, samt utvikle et nasjonalt nettverk for samarbeid og kompetanseutvikling mellom journalister og mediehus.

19. september er det offisiell åpning av Senter for undersøkende journalistikk i MCB, med taler av blant andre UiB-rektor Dag Rune Olsen og Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås.

Les mer på UiB sine nettsider.

Powered by Labrador CMS