En notis fra Universitetet i Bergen - les mer.

UiB har blitt med i en internasjonal allianse i innsats for klima. Bildet viser hagen foran Universitetsmuseet i Bergen.
UiB har blitt med i en internasjonal allianse i innsats for klima. Bildet viser hagen foran Universitetsmuseet i Bergen.

Universitet i Bergen i klimaallianse

Universitetet i Bergen er nå en del av en gruppe bestående av verdens fremste institusjoner på klimaforskning. International Universities Climate Alliance består av over 40 universiteter over hele verden, og skal være en global kilde til forskningsbasert kunnskap og pålitelig kommunikasjon om klimaendringer, klimapåvirkninger og klimatilpasning.

University of New South Wales i Sydney tok initiativet. Nå er om lag 40 av de fremste universitetene i verden på klimaforskning med i alliansen.

– Universitetet i Bergen er godt forberedt på å bidra innenfor sine satsingsområder klima- og energiomstilling, marin forskning og globale samfunnsutfordringer, sier direktør for Bjerknessenteret for klimaforskning og professor ved UiB, Tore Furevik. Senteret er et av de største forskningssentrene for klima i Europa, og er hovedårsaken til ønsket om å få Universitetet i Bergen med i alliansen.

Rektor ved Universitet i Bergen, Dag Rune Olsen, sier at de som en del av alliansen ønsker å dele engasjement med beslutningstakere og næringslivsledere som ønsker å anvende den nyeste forskningen for å få fart på ulike klimatiltak.

Les mer om alliansen på nettsidene til Universitetet i Bergen

Powered by Labrador CMS