En notis fra Universitetet i Bergen - les mer.

Vinneren av delfinalen i Bergen ble Tora Söderström Gaden fra Griegakademiet. Hun skal til finalen sammen med Ragnhild Gya (til venstre).
Vinneren av delfinalen i Bergen ble Tora Söderström Gaden fra Griegakademiet. Hun skal til finalen sammen med Ragnhild Gya (til venstre).

Musikkterapeut til topps i Forsker Grand Prix i Bergen

Musikkterapeut Tora Söderström Gaden gikk til topps i delfinalen av Forsker Grand Prix i Bergen. Lørdag 26. september representerer hun Bergen under landsfinalen i Trondheim sammen med biolog Ragnhild Gya fra Bjerknessenteret ved Universitetet i Bergen.

Gaden forsker på hvordan musikkterapi virker på bånd mellom premature nyfødte barn og deres foreldre, foreldrenes mentale helse og barnets generelle utvikling.

- Alle forskere burde trenes i å fortelle om sine forskningsprosjekter. Ikke bare blir det tydeligere for andre men også for en selv hva man holder på med, sier Gaden.

Tora Söderström Gaden er ansatt i NORCE, mens hun tar sin doktorgrad ved Griegakademiet – Institutt for musikk ved Universitetet i Bergen.

Hun og de andre forskerne i prosjektet følger familier med premature over to år, fra sykehusinnleggelse til overgangen til hjemmet. Forskningen gjennomføres i Norge, Polen, Israel, Colombia og Argentina. Dette er land med ordninger som gjør at foreldre kan være på sykehuset med barnet sitt og delta aktivt i pleie og omsorg - også i musikkterapi.

Les mer om finalen i Forsker Grand Prix på forskningsdagene.no

Powered by Labrador CMS