En notis fra Universitetet i Bergen - les mer.

Samordna opptak offentliggjorde nylig de nasjonale opptakstallene som viser at UiB tilbyr plass til 9564 nye studenter denne høsten.
Samordna opptak offentliggjorde nylig de nasjonale opptakstallene som viser at UiB tilbyr plass til 9564 nye studenter denne høsten.

Kloke hoder strømmer til UiB

Universitetet i Bergen ønsker rekordmange nye studenter velkommen til et ekstraordinært studieår. Nåløyet er trangere enn før for de mest populære studiene.

Samordna opptak offentliggjorde nylig de nasjonale opptakstallene som viser at UiB tilbyr plass til 9564 nye studenter denne høsten. Det er 10 prosent flere enn i fjor. UiB har aldri tidligere sendt ut så mange tilbud om studieplass.

Viserektor for utdanning Oddrun Samdal gleder seg over tallene og ser frem til å ønske velkommen til studiestart – både fysisk og digitalt.

– Vi markedsfører oss med «UiB trenger tankene dine» og vi ser frem til å ta imot så mange kloke hoder, også denne høsten. Men et klokt hode fungerer ikke uten et varmt hjerte. Nå jobber vi på spreng med å forberede en inkluderende og sosial studiestart, hvor smittevernet er ivaretatt, sier Samdal.

UiB har fått tildelt nye studieplasser på flere studier i år gjennom regjeringens utdanningsløft på grunn av koronakrisen.

Trangere nåløye for populære studier

Også i år finner vi de høyeste karakterkravene på profesjonsutdanningene i medisin, odontologi, psykologi og rettsvitenskap. Her er kravene generelt høyere enn tidligere år.

Poenggrensen for å komme inn på medisin er den høyeste noensinne, selv om man har fått 20 nye studieplasser i år. Her er poenggrensen i år 60,1 poeng for de som er under 21 år og søker på grunnlag av sitt opprinnelige vitnemål fra videregående skole, den såkalte «førstegangskvoten» som dekker halvparten av studieplassene.

– UiB har fremdeles noen av landets mest populære studier, og vi er glade for å kunne utdanne kandidater som er svært etterspurte i samfunnet, sier viserektor Samdal.

Det er også hard kamp om plassene på bachelorprogrammene i journalistikk og TV-produksjon hvor det er mange søkere til få studieplasser. Utdanningen ved UiB er knyttet til Media City Bergen som tidligere i sommer fikk sitt første senter for fremragende innovasjon (SFI) – MediaFutures.

Andre utdanninger med høyt karaktersnitt og mange søkere per plass er for eksempel bachelorprogrammene i human ernæring, medisinsk teknologi og kognitiv vitenskap.

Les mer om opptaket på UiBs hjemmesider

Powered by Labrador CMS