Eystein Jansen (til høyre) er tildelt Meltzers ærespris. Prisen ble overrakt av rektor Dag Rune Olsen. (Foto: Thor Brødreskift, UiB)
Eystein Jansen (til høyre) er tildelt Meltzers ærespris. Prisen ble overrakt av rektor Dag Rune Olsen. (Foto: Thor Brødreskift, UiB)

Eystein Jansen tildelt Meltzers ærespris

Publisert

Professor Eystein Jansen ble fredag kveld tildelt Meltzers ærespris for fremragende forskning.

– Jeg ble både glad og rørt da jeg fikk vite at jeg er mottaker av Meltzers ærespris, sier Jansen, som mottok utmerkelsen under den årlige Meltzermiddagen i Universitetsaulaen i Bergen 8. mars.

Jansen har hatt en lang og innholdsrik karriere. Hans engasjement for å styrke og bringe sammen klimaforskningsmiljøene i Bergen var en avgjørende faktor bak opprettelsen av Bjerknessenteret for klimaforskning, som var et av Norges første sentre for fremragende forskning (SFF).

Her var han direktør i 13 år, og han var sentral i å bygge opp det som i dag er et av de ledende forskningsmiljøene internasjonalt, med 220 forskere som arbeider med et bredt spekter av grunnleggende spørsmål relatert til fortidens, dagens, og fremtidig klima.

Jansen jobber fremdeles som forsker på Bjerknessenteret og på Institutt for geovitenskap, og er samtidig visedirektør på SFF Centre for Early Sapiens Behaviour (SapienCE) ved UiB. Han er også en av fire prosjektledere i ERC Synergy Grant-prosjektet ice2ice; det eneste nordiske Synergy Grant-prosjektet så langt.

Les hele saken på nettsidene til UiB.