En notis fra Universitetet i Agder - les mer.

Fra venstre: Viserektor Gøril Hannås, forretningsutvikler Ludvig Nordal, leder for UiA Nyskaping Kristina Walker-Nordlöf, viserektor Hans Kjetil Lysgård, leder av Innoventus Sør Kamilla Sharma og instituttleder Bjørn-Tore Flåten.

UiA inngår avtale om hjelp til kommersialisering av forskning

Innoventus Sør skal hjelpe Universitetet i Agder med å kommersialisere forskning.

– Vi er opptatt av å tilgjengeliggjøre forskningen vår i enda større grad overfor samfunn og arbeidsliv gjennom forskningsbasert innovasjon og nyskaping. Denne avtalen skal bidra til å styrke universitetets arbeid og satsing på dette området framover, sier viserektor for samfunnskontakt og nyskaping, Gæril Hannås.

Inventus Sør er et regionalt nonprofit innovasjonsselskap, som jobber for å skape vekst og fornyelse på Sørlandet. Avtalen med dem går ut på at de skal bistå UiAs forskere med å videreutvikle sine ideer. Universitetet skal hjelpe forskerne med å kartlegge potensialet for deres forskning, og deretter vil forskerne bli satt i kontakt med Innoventus Sør.

– Denne avtalen er veldig kjærkommen for oss. Universitetet har et stort potensial, og vi er begeistret over å kunne hjelpe med å nå ut i samfunnet med forskning. Forskere sitter på mye god kunnskap som næringslivet vil ha nytte av. Vi ser frem til et godt samarbeid og gleder oss til å sette i gang, sier leder av Innoventus Sør, Kamilla Sharma.

Avtalen med Innoventus Sør kommer som en følge av universitetets satsning på økt kommersialisering av forskning. Dette startet med etableringen av UiA Nyskaping i 2016, som har ansvar for å øke volum og spre en kultur for kommersialisering av forskningsideer.

Les mer om avtalen på UiAs hjemmesider

Powered by Labrador CMS