Slik ser den ut nå, 3D-modellen av racerbilen som UiA-studentene skal konkurrere med i England til sommeren.  (Foto: UiA)
Slik ser den ut nå, 3D-modellen av racerbilen som UiA-studentene skal konkurrere med i England til sommeren. (Foto: UiA)

Studenter lager racerbil for å konkurrere

Motoren er i hus. Chassis og rammeverk er 3D-tegnet. Til sommeren er målet å ta prisen som beste nykommer i den store Formula Student-konkurransen på Silverstone-banen i England.

– Så langt går alt etter planen. Folk er ivrige og står på. Det er utrolig moro, sier mekatronikkstudent Andreas O. Wæhle.

Fra lånte lokaler i den nye MIL-labben på Campus Grimstad leder han studentforeningen Align Racing; et team på 64 studenter fra flere studieretninger på Universitetet i Agder i arbeidet med å bygge en racerbil som skal være ferdig til sommeren.

I andre etasje er et tyvetalls dataarbeidsplasser opprettet. Der skapes alle deler av bilen i 3-D. I etasjen under oppbevares den nyinnkjøpte motoren, som utpå nyåret vil danne muskelen når bilen skrus sammen til en kraftfull enhet.

– Her kommer og går folk hele tiden. Det er flest ingeniørstudenter, men også økonomistudenter fra Kristiansand og andre bil- og motorinteresserte studenter fra begge steder som bidrar der de kan. I det hele tatt er det liv og røre rundt hele prosjektet på en måte som virkelig imponerer, sier Wæhle.