Rådgiver Siri Merete Reisvaag Johannessen i Kristiansand kommune, professor Solveig Botnen Eide ved Institutt for sosiologi og sosialt arbeid, psykolog Gunnar Oland Åsen i Abup, dosent Sigrid Nordstoga ved Institutt for sosiologi og sosialt arbeid og nestleder Heidi Salvesen i Barneverntjenesten for kristiansandsregionen – alle sentrale i utviklingen av det nye studiet. (Foto: UiA)

Starter Norges første femårige master i barnevern

Utdanningen ved Universitetet i Agder (UiA) er et svar på langvarig debatt og utredninger i Norge om økte kompetansekrav i barnevernet og behov for bedre kompetanse blant ansatte i barnevernet.

– Dette er veldig bra, og en fin dag for både Norge og landsdelen vår. Opprettelse av femårig mastergradsutdanning i barnevern er et klart og viktig bidrag til å dekke behovet for kompetanseheving i barnevernet. Det betyr mye for feltet og ikke minst for alle oss som arbeider hver dag for å gi barn og unge den trygghet og oppvekst de fortjener, sier psykolog Gunnar Oland Åsen ved Avdeling for barn og unges psykiske helse (Abup) ved Sørlandet sykehus.

Også nestleder Heidi Salvesen i Barneverntjenesten for Kristiansandsregionen er godt fornøyd med at UiA og Norge nå får en femårig mastergradsutdanning innen barnevern.

– En femårig masterutdanning vil gi kandidatene en fylde og trygghet i sin kompetanse som vi ikke har hatt tidligere. At det skjer her på Sørlandet, vil også bidra til å føre barnevernet i vår region helt i front, til det beste for de barn og unge som vi arbeider for. Dette er rett og slett stort, sier hun.

Les mer om utdanningen på nettsidene til Universitetet i Agder.

Powered by Labrador CMS