En notis fra Universitetet i Agder - les mer.

Et nytt dialogverktøy basert på UiA-forskning skal hjelpe barnehageansatte og foreldre å snakke sammen om mobbing. Verktøyet er gratis tilgjengelig på nett.

(Illustrasjon: Marko Poplasen / Shutterstock / NTB scanpix)
Et nytt dialogverktøy basert på UiA-forskning skal hjelpe barnehageansatte og foreldre å snakke sammen om mobbing. Verktøyet er gratis tilgjengelig på nett. (Illustrasjon: Marko Poplasen / Shutterstock / NTB scanpix)

Lanserer verktøy mot mobbing i barnehagen

Nylig ble nettsiden dialogmodellen.no lansert. Dette er et gratis tilbud for alle landets barnehager med konkrete tips om hvordan de ansatte kan gjennomføre dialogmøter med foresatte om mobbing.

Nettsiden inneholder alt fra veiledninger til dialogmøter, kollegasamtaler, barnesamtaler, foreldresamtaler videoer og podcaster til powerpoint-presentasjoner og invitasjoner til foreldremøter. Innholdet er produsert på Universitetet i Agder, og er åpent tilgjengelig for alle.

– Dette er konkrete verktøy for å kunne snakke om vanskelige temaer som mobbing. Det gir hjelp og støtte til barnehageansatte, og er både detaljert og forskningsbasert, sier Ingrid Lund.

Hun er professor ved Pedagogisk utviklingssenter på UiA, og har ledet prosjektet Dialog og samarbeid i arbeidet mot mobbing. Dialogmodellen.no er basert på arbeidet i prosjektet.

Lund legger vekt på at det finnes flere nettsteder som dette, men det unike ved dialogmodellen.no er at den er direkte rettet mot samarbeid ansatte og foreldre, og er både gratis og forskningsbasert. Innholdet er utarbeidet i samarbeid mellom forskere, foreldre og ansatte i barnehager.

Les mer om nettsiden og forskningen bak på hjemmesidene til UiA

Powered by Labrador CMS