En notis fra Universitetet i Agder - les mer.

Universitetslektor Astrid Haugestad startet umiddelbart som foreleser fra eget hjem da campusene ble stengt.
Universitetslektor Astrid Haugestad startet umiddelbart som foreleser fra eget hjem da campusene ble stengt.

Foreleser fra egen stue

Som andre studiesteder er Universitetet i Agder foreløbig stengt for alle studenter og besøkende. Foreleserne har vært i full gang med digitale undervisningsformer etter at campusene ble stengt. Universitetslektor Astrid Haugestad har gode erfaringer med de digitale løsningene.

– Det er viktig å opprettholde kontakten med studentene, spesielt nå som vi ikke kan møtes fysisk, sier Haugestad.

Da campusene ble stengt torsdag 13. mars, hadde hennes lektorstudenter i engelsk fagdidaktikk akkurat blitt ferdig med seks uker i praksis på videregående skoler. Deres første undervisningstime besto blant annet av refleksjoner fra tiden i praksis, og ble gjennomført via forskjellige digitale løsninger. Haugestad har forsket på digitale løsninger for undervisning, og var derfor godt forberedt da undervisningen måtte gjøres fra sin egen stue. Kristine Sommerstad Molstad var en av studentene som deltok på undervisningen.

– Det gikk over all forventning. Vi var spente på hvordan dette ville fungere, for det kan fort bli utfordrende med så mange studenter som skal presentere sine erfaringer. Men Astrid holdt god kontroll, og la opp dagen på en strukturert måte. Alle fikk sjansen til å dele, sier Molstad.

Universitetet i Agder tilbyr digital støtte til alle forelesere som har behov. For mange vil det være en bratt læringskurve i tiden fremover, men assisterende studiedirektør Marlene Romme Mørch tror dette blir en nyttig erfaring som forelesere og studenter kan dra nytte av også når korona-krisen er over.

– Jeg tror dette kan gi UiA et løft på digital kompetanse, for alle ansatte og studenter har hjemmekontor og må løse oppgaver på nye måter, sier hun.

Les hele saken på nettsidene til Universitet i Agder

Powered by Labrador CMS