En notis fra UiT Norges arktiske universitet - les mer.

Liv Brandvoll (t.v.) og Anne Husebekk har signert en samarbeidsavtale om entreprenørskap.
Liv Brandvoll (t.v.) og Anne Husebekk har signert en samarbeidsavtale om entreprenørskap.

Nytt samarbeid om entreprenørskap i nord

UiT Norges arktiske universitet vil integrere innovasjon og entreprenørskap enda tettere i utdanningene. Nå har universitetet signert en samarbeidsavtale med Ungt Entreprenørskap, en ideell, landsomfattende organisasjon som bygger bro mellom skole og arbeidsliv.

– Ungt Entreprenørskap inspirerer unge til å tenke nytt og skape verdier. Vi er brobyggeren mellom utdanning og næringsliv, og jobber for at barn, unge og unge voksne skal bruke entreprenørskap som metode i hele utdanningsløpet. Det vil gi oss flere innovatører og gründere i nord. Samarbeidet med næringslivet i Nord-Norge er en nøkkel i dette arbeidet, sier daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms, Liv Brandvoll.

Som breddeuniversitet med aktivitet fordelt på flere campus og studiesteder i landsdelen, er UiT en sentral bidragsyter til en kunnskapsbasert utvikling i samfunnet.

– Nysgjerrighet er en egenskap som avtar med alder. Jeg tror det er viktig å legge til rette for at de unges nysgjerrighet og skapertrang kanaliseres inn i innovasjon og entreprenørskap. Et samarbeid mellom UiT og Ungt Entreprenørskap er interessant slik at de unge tidlig ser universitetsutdanning som en naturlig karrierevei der de kreative egenskapene kan videreutvikles, sier UiT-rektor Anne Husebekk.

Les mer om samarbeidet på nettsidene til UiT Norges arktiske universitet

Powered by Labrador CMS