Hytteeiere beskrives ofte som en gruppe som befinner seg i skjæringspunktet mellom turister og migranter. Som turistene er de tilstede i helger og ferier, men i motsetning til turister har de en fast base i lokalsamfunnet som de vender tilbake til igjen og igjen. (Foto: Erik Johansen / NTB scanpix)

Nominert til pris for artikkel om hytteeiere

Artikkel om anerkjennelse av hytteeiere kan vinne pris under den europeiske ruralsosiologiforeningens kongress i Krakow i juli.

I det vitenskapelige tidsskriftet Sociologica Ruralis’ kåring av beste artikkel for 2015/2016 er Maja Farstad blant de nominerte, med artikkelen Worthy of Recognition? How Second Home Owners Understand Their Own Group’s Moral Worth in Rural Host Communities.

Tema for Farstads artikkel er forventninger om anerkjennelse blant hytteeiere, basert på intervju med 23 hytteeiere med hytte i norske distriktskommuner.

Artikkelen undersøker hytteeiernes perspektiv på hva som vil være riktig posisjon i vertsamfunnet for deres gruppe, og deres forventninger – eller fravær av forventninger – om anerkjennelse i lokalsamfunnet.

Powered by Labrador CMS