- Golf gir bedre helse

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Golf er den tredje største idretten i Norge etter fotball og ski, og som sportsgren står golfen for et svært viktig bidrag til folkehelsen, mener Jan Ove Tangen, professor ved Institutt for idretts- og friluftslivsfag på Høgskolen i Telemark.

En halv time daglig fysisk aktivitet på moderat intensitetsnivå skal gi positiv helseeeffekt. Hvis man spiller to nihulls golfrunder i uka har man oppfylt dette målet, ifølge Tangen.

Det at sporten kan utøves av folk i alle aldre, gjør golf ekstra gunstig helsemessig. Gjennomsnittsalderen på en golfer er rundt 40 år.

125 000 nordmenn spiller golf. Tangen har beregnet helsegevinsten, i form av redusert sykdom, bedre livskvalitet, økt levealder og andre fordeler, til 190 milliarder kroner.

- Hvis du midt i livet går fra en fysisk passiv tilværelse til å bli en moderat aktiv golfspiller resten av livet, vil du statistisk sett forlenge livet med et par år, sier Tangen i en pressemelding fra Newswire.

Tangen er i ferd med å sluttføre rapporten Golfens helseregnskap, som han har gjort med finansiering fra Norges Golfforbund. Tangen har tidligere gjort en rekke studier på golf og er selv en lidenskapelig golfspiller.

Powered by Labrador CMS