En notis fra Sintef - les mer.

John Olav Tande mottok i nylig prestisjetung heder for sitt arbeid med havvind. (Foto: Thor Nielsen)
John Olav Tande mottok i nylig prestisjetung heder for sitt arbeid med havvind. (Foto: Thor Nielsen)

Internasjonal innovasjonspris til John Olav Tande

Havvindforsker John Olav Tande i Sintef er utnevnt til Norges Mission Innovation Champion. Vinnerne ble presentert på det fjerde ministermøtet i Vancouver i Canada, 27. mai.

Prisen ble etablert av Bill Gates og blant annet daværende president Obama under klimatoppmøtet møtet i Paris, COP 21. Prisen går til personer som utvikler fremtidens produkter og tjenester knytta til klimautfordringene. Den deles ut til én representant fra hvert deltakerland.

I løpet av en lang vitenskapelig karriere har sjefsforsker John Olav G. Tande bidratt betydelig til utviklingen innen ren energi fra havvind, spesielt i forbindelse med flytende vindmølleparker.

– Havvind er en viktig klimaløsning for Norge og verden. Jeg er stolt og glad for å få en slik anerkjennelse sammen med de andre flinke folkene som også blir Mission Innovation Champions. Det er en flott mulighet til å snakke mer om havvind, sier Tande.

– Vi har en stor klimautfordring foran oss. Den skal vi løse med ren fornybar energi, da trenger vi havvind som en del av den miksen, sammen med karbonfangst og lagring og energieffektivisering. Havvind kan dekke verdens energibehov mange ganger, sier forskeren.

Les mer om prisvinneren på Gemini.no.

Powered by Labrador CMS