Ammedufter øker sexlysten til barnløse kvinner

Ammende mødre og nyfødte babyer sender ut duftstoffer, såkalte feromoner, som øker sexlysten til barnløse kvinner.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Feromoner

Svake duftstoffer som sendes ut av dyr.

Påvirker underbevisstheten til andre individer av samme art.

En del av vårt signalsystem.

Biologisk relevans

Den biologiske forklaringen på dette, kan være at kvinnene signaliserer til hverandre at det er et godt miljø å reprodusere seg i, skriver New Scientist.

- I mange kulturer oppfordres nygifte kvinner til å tilbringe tid sammen med unge mødre for at de skal øke sjansen for å bli gravide, kanskje er disse kulturene inne på noe, sier en av forskerne bak studien, Julie Mennella.

Andre effekter

Hennes gruppe har tidligere vist at duftstoffer fra ammende kvinner påvirker menstruasjonssyklusen til andre kvinner. Neste prosjekt blir å finne ut om feromonene også påvirker fruktbarheten til andre kvinner.

I denne studien luktet de barnløse kvinnene på “narreputer” i tre måneder. I de neste to månedene fikk tilfeldig utvalgte, lukteputer som ammende kvinner hadde hatt i BH-en og i armhulen.

Økt sexlyst

Hver dag målte kvinnene temperaturen, tok urinprøver og skrev opp den seksuelle aktivitet. Kvinnene som luktet på ammeputer rapporterte ikke om økt seksuell aktivitet, men de hadde økt sexlyst og hadde flere seksuelle fantasier.

Studien ble lagt frem på et møte i Association for Chemoreception Sciences i Florida denne uken.

Powered by Labrador CMS