En notis fra Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter - les mer.

Bilde fra et av de åpne foredragene: Tore Pryser foreleser om den tyske forretningsmannen Wolfgang Geldmacher. (Foto: Monica Bjermeland, HL-senteret)

Nye åpne foredrag om krig og okkupasjon

HL-senteret har opplevd stor interesse for sin kunnskapsformidling om krig og okkupasjon for et allment interessert publikum med en rekke åpne foredrag i Gamle festsal, i samarbeid med Universitetet i Oslo. Forelesningene har noen ganger fylt Gamle festsal til bristepunktet, 44 lørdag ettermiddager siden januar 2015. Andre har fulgt strømming på video fra rundt omkring i landet.

Til høsten vil HL-senteret fortsette med åpne foredrag, da i samarbeid med Universitetet i Tromsø. Fra torsdag 22. august tilbys åpne forelesninger i Litteraturhuset i Oslo, med et internasjonalt blikk på 2. verdenskrig. Guri Hjeltnes, direktør for HL-senteret, kan røpe at 12. desember kommer Deborah Lipstadt, den amerikanske historieprofessoren og forfatteren i 2000 ble saksøkt for injurier av Holocaust-benekteren David Irving, en rettssak hun vant.

– Forskningsbasert kunnskap om 2. verdenskrig er viktig å formidle, og interessen for krig og okkupasjon ser ikke ut til å svinne hen, tvert om – engasjementet er stort, sier Hjeltnes.

Powered by Labrador CMS