En notis fra Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter - les mer.

Et nytt undervisningsverktøy skal fremme demokratiske verdier som toleranse, likeverd og medborgerskap hos barn og unge.
Et nytt undervisningsverktøy skal fremme demokratiske verdier som toleranse, likeverd og medborgerskap hos barn og unge.

Nettressurs mot hat og diskriminering

Dembra er et skolekompetanseprosjekt som tilbyr gratis veiledning til skoler over hele landet og utvikling av ressurser for lærerutdannere om diskriminering, gruppefiendtlighet og hat. Dembra står for demokratisk beredskap mot rasisme, antisemittisme og andre former for gruppefiendtlighet.

Nettressursen er utviklet i samarbeid med seks lærerutdanningsinstitusjoner og er finansiert av Kunnskapsdepartementet. Hittil har 57 norske skoler deltatt i prosjektet. HL-senteret inngår i disse dager nytt samarbeid med flere utdanningsinstitusjoner med mål om å videreutvikle faglig samarbeid på tvers av institusjoner

– Nye Dembra.no er et godt undervisningsverktøy som vil fremme demokratiske verdier som toleranse, likeverd og medborgerskap hos barn og unge. Vi er helt avhengig av det forebyggende arbeidet i skolen om vi skal lykkes med å bekjempe rasisme og fordommer, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

26. november kommer årets Jonasprisvinner Leo Ajkic til HL-senteret for å dele sine erfaringer og samtale med lærere og lærerutdannere.

Les mer om ressursen på nettsidene til HL-senteret.

Powered by Labrador CMS