Ligner du på kjæresten?

Se nøye etter neste gang du betrakter din utkårede. Vi tiltrekkes nemlig av ansikter som signaliserer likhetstrekk med vår egen personlighet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det viser en ny studie av hvilke ansiktstyper mennesker foretrekker, utført ved University of Liverpool i England.

Et forskerteam på universitetet kjørte i gang studien nettopp for å undersøke årsaker til at mange ser ut til å ligne en smule på kjæresten, samboeren eller ektefellen.

Vurderte attraktivitet

Forskerne bad en gruppe frivillige vurdere alder, attraktivitet og hvilke personlighetstrekk et utvalg menn og kvinner kunne ha utfra bilder av ansiktene deres.

De var gifte par i virkeligheten, men bildene av mennene og kvinnene ble vist hver for seg, slik at testpersonene skulle være uvitende om hvem som var sammen med hvem.

- Veldig likt

Studien viser at folks oppfanting av alder, personlighet og hvor attraktive personene framsto, var veldig lik for mennene og kvinnene som utgjorde de respektive parene.

"Tony Little, en av forskerne bak studien. Over ses eksempler på en kvinne og mann som i en online-studie ble karakterisert som attraktive. Foto: alittlelab.com og University of Liverpool."
"Tony Little, en av forskerne bak studien. Over ses eksempler på en kvinne og mann som i en online-studie ble karakterisert som attraktive. Foto: alittlelab.com og University of Liverpool."

- Hvis for eksempel kvinnens ansikt ble ansett å være omgjengelig, var sannsynligheten større for at det samme var tilfelle med partneren hennes, sier Little til universitetets internettside.

Littles hovedinteressefelt er den informasjonen som ansiktet kan gjøre tilgjengenlig om et menneske.

Studien ble for øvrig utført i et samarbeid med University og Durham og University of St Andrews.

Les mer:

University of Liverpool, Research news and intelligence.

Dr. Tony Little’s alittlelab.com, tilsluttet University of Liverpool.

Powered by Labrador CMS