Den røde planten, sett med kameraet på Rosetta. Vil planeten bare forbli en fjern drøm for selskapet Mars One? (Bilde: ESA)

Den kommersielle delen av Mars One er begjært konkurs

Det nederlandske romselskapet hadde planer om å sende folk på enveistur til Mars.

Mars One annonserte sine ambisiøse planer i 2012 om å etablere en koloni på Mars på 2020-tallet. Selskapet hadde også en ekstremt ambisiøs tidslinje, hvor de blant annet skulle sende sin første ubemannede romsonde til Mars i 2018.

Det har ikke manglet på kritikk mot planen. Blant annet gjorde MIT-forskere en uavhengig vurdering av Mars One-koloniplanen i 2014, hvor de kom fram til at visse aspekter ved planen var direkte farlig for kolonistene.

Selskapet hadde også en opprinnelig plan om å finansiere prosjektet med et reality-program om selve reisen og oppholdet på Mars, men TV-avtalen falt gjennom, ifølge Spacenews.

Tidsplanene har blitt flyttet på flere ganger ifølge The Verge, og nå ser det ut som det er kraftig rusk i maskineriet.

Konk?

Nå viser det seg at den kommersielle delen av Mars One-prosjektet ble begjært konkurs 5. februar, ifølge en pressemelding på deres hjemmesider. En sveitsisk avis fant en konkursmelding for selskapet Mars One Ventures AG.

Dette er den kommersielle delen av Mars One-prosjektet, ifølge bransjenettstedet spacenews.com. Den andre delen av selskapet er en ikke-kommersiell stiftelse som har ansvaret for å gjennomføre selskapets langtidsmål med å sette folk på Mars, ifølge nettstedet.

Spacenews har vært i kontakt med grunnleggeren Bas Landorp som bekrefter konkursen, men han skal ha gitt få detaljer.

Nordmann skulle være med

200 000 søkte om å få bli med på Mars One-prosjektet. De valgte ut 100 som skulle være med videre, blant annet nordmannen Robin André Ingebrigtsen.

Spørsmålet er om det er noe som helst håp igjen for Mars One, selv om hele prosjektet har virket ganske urealistisk helt fra begynnelsen, som The Verge skriver.

Selskapet har et 30 dagers vindu på å unngå konkurs.

Powered by Labrador CMS