«Stopp og sjekk»-metoder vil si muligheten politiet har til å stoppe personer og gjennomføre en sjekk. – Overalt i Europa er denne praksisen gjenstand for stor debatt, sier forsker. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Skal forske på politiets «stopp og sjekk»-metoder

Forskere fra Politihøgskolen er med i et i EU-nettverk som skal undersøke politiets «stopp og sjekk»-metoder.

Prosjektet heter «Police Stops» og refererer til praksiser der politiet, rundt om i verden, har mulighet til å stoppe personer, forhindre folk å gå videre og, hvis nødvendig, gjennomføre en sjekk.

– Overalt i Europa er denne praksisen gjenstand for stor debatt. For eksempel er det mange med minoritetsbakgrunn som føler seg unødvendig ofte kontrollert uten god grunn. Det skaper også debatt om hva slags legitimitet politiet har i det offentlige rom, sier Randi Solhjell, forsker ved Politihøgskolen.

Prosjektet tilhører nettverket COST (European Cooperation in Science and Technology). Nettverksmidler fra EU gir nå prosjektet mulighet til å fremme forskning og innovasjon over en fire års periode. Dette er midler til å dekke workshops, konferanser, arbeidsgruppemøter, kurs for PhD-studenter, kortere forskningsopphold og formidling av kunnskap.

Fra Norge deltar tre forskere fra Politihøgskolen: Helene Gundhus, Randi Solhjell og Gunnar Thomassen.

Les mer om prosjektet på COST sine nettsider.

Powered by Labrador CMS