Annonse
Svangerskapsforgiftning er et alvorlig kvinnehelseproblem mange steder i verden.

Lite forskning på svangerskaps­forgiftning

PODCAST: Svangerskapsforgiftning rammer så mange som 1 av 20 gravide kvinner.

Publisert

I vår del av verden overlever som regel både mor og barn svangerskapsforgiftning. Men det finnes mange langvarige følger av sykdommen. Kvinner som opplever svangerskapsforgiftning kan få økt risiko for hjerte- og karsykdom, hjerneslag og demens senere i livet. I tillegg er svangerskapsforgiftning i seg selv et alvorlig kvinnehelseproblem mange steder i verden.

Sammenlignet med mange andre sykdommer er det relativt lite forskning på svangerskapsforgiftning på verdensbasis med tanke på hvor vanlig det er.

I denne episoden av Labprat har vi besøk av en av forskerne som bidrar til å øke vår kunnskap om tilstanden, Tove Lekva. Tove har (med støtte fra Nasjonalforeningen for folkehelsens hjerte og karråd) forsket på sykdommen.

Du kan også lytte til podcasten på Apple podcasts og Spotify.

Om podcasten Labprat

Xiang Yi Kong, Maria Belland Olsen og Ida Gregersen er forskere ved Institutt for indremedisinsk forskning ved OUS Rikshospitalet og jobber alle tre i forskningsgruppen «Immunregulering i aterosklerose og andre kardiometabolske sykdommer».

I podcasten Labprat gir de et innblikk i sin hverdag som forskere. Hva vil det si å være forsker? Hva forsker de på? Og hvordan er forskerlivet? Hver episode tar for et nytt tema som gir et innblikk i alt fra hvordan søke forskningsmidler til ulike laboratoriemetoder og vitenskapelig publisering. Med dette håper de å formidle både kunnskap om forskning generelt og sitt forskningsfelt spesielt

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS