Bilde av mannen i månen fra filmen "En reise til månen" fra 1902. (Bilde: Lobster-Fondation Groupama Gan-Fondation Technicolor)

Ny utstilling:
Hva er så fascinerende med månen?

En utstilling på Henie Onstad kunstsenter skal gi et inntrykk av folks oppfatning og opplevelse av månen fra 1600-tallet og fram til i dag. Se bildegalleri!

Månen er umulig å ikke legge merke til på nattehimmelen. Etter selveste solen er månen det mest framtredende vi ser her nede fra jordoverflaten.

Utstillingen heter Månen - fra vår indre verden til det ytre rom, og inneholder over 150 verk og gjenstander som sier noe om menneskers forhold til månen fra 1600-tallet og fram til i dag.

Dermed er det både bilder og framstillinger av månen fra lenge før noen en gang visste hvordan man skulle komme seg til månen, fram til tiden hvor vi faktisk har stått på månens overflate.

Det er et stort spenn i utstillingen. Blant verkene finnes Galileo Galileis første skisser av månen, Georges Méliès' berømte science-fiction film En reise til månen fra 1902 og verker fra Walt Disney.

Utstillingen ble først vist fram på Lousiana Museum for moderne kunst utenfor København tidligere i år, og skal til Henie Onstad-senteret nå. Den åpner 15. februar og skal stå stil 19.mai.

Bruk pilene i kanten av bildet for å se bilder fra utstillingen og andre måne-relaterte bilder under:

Den tynne sigden er faktisk jorden sett fra et romskip i bane rundt månen. Bildet er tatt av piloten Alfred Worden på Apollo 15-oppdraget i 1971. (Bilde: Alfred Worden)
Månen over en kirkegård i maleriet "Inngang til kirkegården" av Carl Julius Leypold Kirchhofseingang. (Bilde: Carl Julius Leypold Kirchhofseingang/Germanishes Nationalmuseum, Nürnberg)
Galileos tegninger av månen. (Bilde: Galileo Galillei)
Landingsmodulen Eagle på månen i 1969 (Foto: Buzz Aldrin)
Den tyske kunstneren Max Ernst lagde dette i 1969, samme år som NASA landet på månen. Det heter Naissance d'une galaxie (En galakses fødsel). (Bilde: Max Ernst, Naissance dúne galaxie, 1969)
Bilde av mannen i månen fra filmen "En reise til månen" fra 1902. (Bilde: Lobster-Fondation Groupama Gan-Fondation Technicolor)
Powered by Labrador CMS