Nina Kristiansen er forskningsjournalistikkens fremste vaktbikkje, skriver juryen i sin begrunnelse for kåringen til årest meningsbærer.
Nina Kristiansen er forskningsjournalistikkens fremste vaktbikkje, skriver juryen i sin begrunnelse for kåringen til årest meningsbærer.

Nina Kristiansen ble kåret til årets meningsbærer av Oslo Redaktørforening

Forskning.nos redaktør vegrer seg ikke for å kritisere verken forskere eller medienes dekning av vitenskap, skriver juryen i sin begrunnelse.

I går delte Oslo Redaktørforening ut årets priser til redaktører i Oslo og Akershus. De fire kategoriene er årets redaktør, årets hederspris, årets meningsbærer og årets nyskaper.

Prisen for årets meningsbærer gikk altså til Nina Kristiansen, redaktør i forskning.no.

I nominasjonen skriver foreningen at Kristiansen har profilert seg som en forskningsbasert, frisk og uredd stemme i samfunnsdebatten, for eksempel i kommentarartikler på forskning.no og som fast spaltist i Aftenposten Uviten.

Kristiansen er også en hyppig brukt debattleder på større konferanser i akademia, skriver de.

Forskningsjournalistikkens fremste vaktbikkje

I begrunnelsen sin, setter juryen koronatida som bakteppe. I året som har gått, har forskning vært forsidestoff i medier verden over.

- I året da forskningsjournalistikk ble paradegren i medier og samfunnsdebatt, er juryen glad for å kunne dele ut prisen «Årets meningsbærer 2021» til forskningsjournalistikkens fremste vaktbikkje, skriver de.

Tør å kritisere

Kristiansen har vært redaktør i forskning.no siden 2008. Hun har «bygd en solid posisjon på utvikling av forskningsjournalistikk og forskningsformidling», skriver juryen, og fortsetter:

«Både på eget nettsted og i eksterne kanaler tør hun kritisere andre medier for slett og lemfeldig omgang med forskning og forskningsjournalistikk.

Hun vegrer seg heller ikke for å refse forskere for feighet, for å være dårlige i norsk eller ha feil spørsmålsstilling i studiene sine, når hun mener det er på sin plass.»

Årets redaktører i Oslo og Akershus 2021

  • Årets redaktør er Helje Solberg, nyhetsdirektør i NRK
  • Årets hederspris gikk til Gry Egenes, redaktør for metode og etikk i Dagens Næringsliv
  • Årets meningsbærer ble Nina Kristiansen, redaktør i forskning.no
  • Årets nyskaper ble Ida Eliassen-Coker, sjefredaktør i Altså

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS