Scott Bremer og Randi J. Bertelsen har jobbet hardt for å komme gjennom nåløyet hos Det europeiske forskningsråd og mottar nå ERC Start Grant. Stipendet er på 1,5 millioner Euro og strekker seg over fem år. (Foto: Eivind Senneset og Kim E. Andreassen / UiB)

Toppstipend til Scott Bremer og Randi J. Bertelsen

– Det betyr utrolig mye for både meg, forskningsgruppa og instituttet. Å få en slik utmerkelse tyder på at mine ideer har slagkraft i forskningen og innebærer en styrking av forskningsarbeidet, sier Randi J. Bertelsen.

Hun har fått støtte til å forske på hvordan bakteriesammensetningen i munnen påvirker lungesykdommer. Bakteriesammensetningen i munnhulen har mye å si for lungehelsen, men kan også ha en sterk påvirkning på betennelsesdannelser i hele kroppen.

Scott Bremer er også overveldet og svært glad over den gode nyheten om at han mottar stipend.

– Nå som jeg begynner å komme over sjokket over den fantastiske nyheten, føler jeg meg svært privilegert. Jeg har tenkt på dette prosjektet de siste fire årene. Det kjennes overveldende at jeg nå får muligheten til å sette prosjektet ut i livet, sier Bremer.

Stipendet er på 1,5 millioner euro og strekker seg over fem år. For Bremer betyr dette at han kan etablere en forskningsgruppe med fire forskere som kan jobbe med å se på hvordan årstider er forstått av samfunnet, og hvordan disse forskjellig forståelsene hjelper oss, eller holder oss tilbake fra å kunne tilpasse oss endring i årstider.

Les mer om prosjektene på UiB sine nettsider.

Powered by Labrador CMS