En notis fra NTNU - les mer.

Studentbedriften Ocean Access har utviklet en løsning for å kunne hente data fra stengte oljebrønner – til havoverflaten.
Studentbedriften Ocean Access har utviklet en løsning for å kunne hente data fra stengte oljebrønner – til havoverflaten.

Studentbedrift vil overvåke stengte oljebrønner

Publisert

Når oljebrønner på havbunnen er tømt, plugges de igjen. Det kan likevel oppstå lekkasjer, og olje og gass kan slippe ut. Hvordan overvåke brønnene? NTNU-studenter har en plan og har startet et firma, Ocean Access. Nylig fikk de en million kroner fra Forskningsrådet til å utvikle ideen. Målet deres er å utvikle en ny metode for å motta informasjon fra undersjøiske installasjoner. Produktet kan bli nyttig både for forskning og næringsliv.

– Forestill deg at en sensor på bunnen av havet oppdager en mulig gasslekkasje fra et nedstengt oljefelt, men at gassboblene egentlig kommer fra en fisk. Det er behov for et system som ikke bare kan oppdage lekkasjer, men som også kan finne ut hva lekkasjen kommer fra, forteller student Andreas Mauritzen, en av firmaets tre grunnleggere.

Sju oppstartsbedrifter ved NTNUs Entreprenørskole og to fra andre deler av NTNU fikk i år tildelt millionstøtte fra Forskningsrådet.

Les mer om studentbedriften på Gemini.no