En notis fra NTNU - les mer.

Materialteknolog ved NTNU Ingeborg Treu Røe forsker på mer holdbare og miljøvennlige batterier (Foto: Karoline Ravndal Lorentzen / NTNU)
Materialteknolog ved NTNU Ingeborg Treu Røe forsker på mer holdbare og miljøvennlige batterier (Foto: Karoline Ravndal Lorentzen / NTNU)

Simulerer seg frem til bedre batterier

Publisert

Har du en telefon eller en bil som alltid går tom for strøm? Ingeborg Treu Røe forsker på batterier som inneholder mer energi og som kan tredoble rekkevidden på bilen din.

Dagens batterier er ikke gode nok til at vi kan skifte fullstendig fra fossile til fornybare energikilder. Til det trenger vi enda mer holdbare og miljøvennlige batterier, som samtidig inneholder mer energi.

Det er det materialteknolog ved NTNU Ingeborg Treu Røe forsker på.

– Det som er så kult med denne forskningen er at det er jo grunnforskning. Jeg jobber med en type materialer og prøver å finne ut av hva det er som gjør at materialene får de egenskapene de får. Det er veldig spennende, forteller Røe.

Mobiltelefonene og el-bilene våre har oppladbare batterier. I disse batteriene er det litium som gir energi til batteriet ved å bevege seg fra den positive til den negative elektroden, og motsatt vei når det lades. Hvis man får plass til mer litium i batteriet, kan man bruke det lenger mellom hver gang vi lader det. Her er det Røes forskning kommer inn.

Les mer om Røes forskning på Gemini sine nettsider