Pengene skal brukes til å lage løsninger som bygger på e-læring og digital kommunikasjon. (Illustrasjonsfoto: LightField Studios / Shutterstock / NTB scanpix)

Millioner til styrking av matte og skriving i skolen

Matematikksenteret og Skrivesenteret ved NTNU har fått 5,7 millioner kroner for å styrke kvaliteten på matematikk- og skriveopplæring.

Det er Difi som bevilger pengene til prosjektet som skal øke kvaliteten på matematikk- og skriveopplæring i skolen. Difi står for Direktoratet for forvaltning og IKT.

Prosjektet handler om å utvikle løsninger som bygger på e-læring og digital kommunikasjon, og de 5,7 millioner kronene fordeles over tre år.

Regjeringen har en medfinansieringsordning for digitaliseringsprosjekter. I år får 13 prosjekter til sammen 124 millioner kroner i støtte. Samfunnet kan få en gevinst på hele 6,5 milliarder kroner over ti år gjennom disse prosjektene.

– Matematikksenteret og Skrivesenteret ved NTNU er blant dem som nådde helt opp. Prosjektet kan spare samfunnet for over 200 millioner kroner over ti år, men først og fremst er dette gode nyheter for elevene og barnehagebarna, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup til matematikksenteret.no.

Les mer om prosjektet på gemini.no.

Powered by Labrador CMS