En notis fra NTNU - les mer.

Alle grønnsaksrester ved Michelin-restauranten Credo komposteres og sendes tilbake til gården grønnsakene kom fra. (Foto: Credo)
Alle grønnsaksrester ved Michelin-restauranten Credo komposteres og sendes tilbake til gården grønnsakene kom fra. (Foto: Credo)

Michelin-kokker skal lære bort kompostering på vitenskapsfestival

Publisert

FUTURUM er en fremtidsutstilling som arrangeres i forbindelse med NTNUs vitenskapsfestival The Big Challenge i Trondheim i juni. Her vises ulike scenarier for hvordan verden kan se ut i 2050 om vi blir flinkere til å ta vare på kloden vår.

Blant deltakerne er folk fra Michelin-restauranten Credo i Trondheim som skal lære publikum å kompostere.

– For oss er det viktig at matproduksjonen skjer på naturens egne premisser, sier Heidi Bjerkan, kokk og eier av Credo.

Bjerkan har allerede vunnet priser for sin bærekraftige tankegang. I februar ble hun også den første som mottok Michelin Guide Nordics pris for bærekraft, og ble kalt en «selvsagt vinner».

– Vi lærer blant annet av forbildene våre, og om folkene ved Credo er et forbilde for deg, kan du lære av dem og bli inspirert av dem, sier professor Christian Klöckner ved Institutt for psykologi ved NTNU.

Klöckner forsker blant annet på bærekraftig konsumentatferd, psykologiske faktorer knyttet til klimaforandring, og modeller og intervensjoner som skal forandre atferd.

– Du lærer også av folk rundt deg, av venner og naboer, sier professor Klöckner. – Det betyr så absolutt at du i neste omgang kan inspirere dine nærmeste, fremholder professoren.

Les mer på Gemini.no.