Etter jobb finner mange glede i gaming hjemme. Det kan bli mange timer med stillesitting. Nå vil forskere vite mer om hvordan det påvirker oss, og de trenger flere menn å forske på.
Etter jobb finner mange glede i gaming hjemme. Det kan bli mange timer med stillesitting. Nå vil forskere vite mer om hvordan det påvirker oss, og de trenger flere menn å forske på.

Flere menn ønskes til forskning om stillesitting

En ny studie av hvordan stillesitting påvirker helsa, er i gang. Men forskerne mangler menn og håper flere melder seg.

Det er første gang det gjøres så omfattende kliniske studier på stillesitting i Norge, skriver VG. Forskerne skal måle hva som skjer med blodfett, glukose, insulin, blodtrykk, opplagthet og mental prestasjonsevne når man bryter opp stillesittende tid med fysisk aktivitet.

Så langt har flest kvinner meldt seg på, så det trengs flere menn for å få en jevn fordeling.

Trenger personer fra 20 til 45 år

En gruppe med sju forskere ledes av Melina Meyer Magulas, doktorstipendiat ved Institutt for idrettsmedisinske fag ved Norges idrettshøgskole (NIH).

I to parallelle studier ser forskerne på hvor ofte du skal bevege deg og hvilken intensitet som skal til for å ta vare på helsa best mulig.

I studien skal 30 personer fra 20 til 45 år være med. De sitter mye stille, men er friske, og de skal fortsette sine vanlige liv mens de er med i forskningen.

Lange perioder med passivitet

– Når vi vet mer om dette, vil det være lettere for mange å sette inn tiltak. Selv om du trener flere ganger i uken, kan det likevel være negativt for helsen å ha lange perioder med passivitet, sier Magulas til avisa.

I gjennomsnitt sitter vi stille 9,2 timer per dag eller 60 prosent av våken tid, noe som øker risikoen for flere sykdommer og lidelser, ifølge FHI.

Få med deg ny forskning

MELD DEG PÅ NYHETSBREV
Du kan velge mellom daglig eller ukentlig oppdatering.

Powered by Labrador CMS