Flere koronasmittede personer er lagt inn på sykehus rundt om i landet, blant dem Oslo universitetssykehus og St. Olavs hospital i Trondheim.
Flere koronasmittede personer er lagt inn på sykehus rundt om i landet, blant dem Oslo universitetssykehus og St. Olavs hospital i Trondheim.

Flere koronasmittede innlagt på sykehus

Så langt er fire koronasmittede personer lagt inn på ulike sykehus rundt om i landet.

Mandag ble tre smittede personer lagt inn på St. Olavs hospital i Trondheim, Oslo universitetssykehus og Bærum sykehus. Fra før av er en person innlagt ved Drammen sykehus.

En eldre person er lagt inn på St. Olavs hospital etter å ha testet positivt på smitteprøve lørdag. Vedkommende har vært på reise i Nord-Italia og i karantene siden hjemkomsten.

– Tilstanden er stabil, sier konstituert fagdirektør Tom Christian Martinsen.

Han vil ikke svare på om personen har en underliggende sykdom.

Forverrede luftveisproblemer

Det ble også innlagt en smittet person ved Oslo universitetssykehus.

– Av personvernhensyn vil sykehuset ikke gi ytterligere opplysninger om pasienten eller helsetilstanden, opplyser helseforetaket.

Ved Bærum sykehus ble en koronasmittet person som har vært i hjemmekarantene i en uke, innlagt fordi personens luftveisplager har forverret seg de siste dagene.

Pasienten ble sannsynligvis smittet på en hjemreise fra et risikoområde for en uke siden, skriver helseforetaket Vestre Viken i en pressemelding mandag.

Første innleggelse søndag

Søndag ble en person lagt inn på sykehuset i Drammen. Dette var den første sykehusinnleggelsen av en koronasmittet i Norge.

Også denne personen har vært i Nord-Italia og fikk påvist smitte i forrige uke. Vedkommende har vært i hjemmekarantene siden hjemkomsten.

– Pasienten har et sammensatt sykdomsbilde som gjorde at innleggelse var nødvendig, opplyste helseforetaket.

Powered by Labrador CMS