Thomas Hylland Eriksen, her i samtale under åpningen av idéfestivalen på Blindern i 2011. (Arkivfoto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix)
Thomas Hylland Eriksen, her i samtale under åpningen av idéfestivalen på Blindern i 2011. (Arkivfoto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix)

Thomas Hylland Eriksen får Akademikerprisen

Sosialantropologen og samfunnsdebattanten Thomas Hylland Eriksen får Akademikerprisen for sin forskning og kunnskapsformidling.

Det opplyser Akademikerne i en pressemelding.

Juryen skriver i sin begrunnelse at Hylland Eriksen har bidratt til økt innsikt i temaer som globalisering, nasjonalisme, identitet og etnisitet. Forskeren har også markert seg med sitt arbeid når det gjelder klima og miljø og sitt engasjement for verdien av å begynne i det små for å løse store utfordringer.

«Forskningen illustrerer på en god måte verdien av samfunnsvitenskapen i vår tid, nemlig overblikket og å se trender i en sammenheng», heter det i begrunnelsen.

– Som forsker sitter man mye alene og er usikker på om noen bryr seg om det man jobber med. Å vinne denne prisen betyr at andre synes det jeg gjør er interessant og har en verdi. Det er en veldig stor oppmuntring og gjør at jeg får lyst til å fortsette, sier Hylland Eriksen.

Sosialantropologen ble professor ved Universitetet i Oslo allerede som 33-åring.

Prisutdelingen finner sted på Hotell Christiania i Oslo 17. oktober.

Powered by Labrador CMS