Flere universiteter i USA tilbyr fag om lykke og livskvalitet. Nå kan også studenter ved NHH fordype seg i lykkeforskning. (Evgeny Atamanenko / Shutterstock / NTB scanpix)

NHH starter eget kurs i lykke-forskning

I løpet av det siste året har Harvard, Stanford og Yale University opprettet nye fag om lykke, mening og livskvalitet – og studentene strømmer til. Ved Yale har Laurie Santos sitt kurs «Psychology and the Good life» blitt det mest populære faget i universitetets 300-årige historie.

I et nytt valgbart kurs har Norges Handelshøyskole (NHH) gitt studentene en tilsvarende mulighet til å ta et steg tilbake og fordype seg i psykologisk forskning på lykke og det gode liv. Kurset er «Lykken og det gode liv: Hvordan ta bedre beslutninger?».

Det som forskerne Hallgeir Sjåstad og Helge Thorbjørnsen trodde ville bli et nisjekurs for de spesielt interesserte, har fått over 250 påmeldte studenter.

Den kanskje mest åpenbare forklaringen, mener forskerne, er at vi rent forskningsmessig vet mer om disse tingene enn før. Samtidig er det et tema som angår de aller fleste av oss, og som psykologifaget ikke er alene om å være opptatt av.

Les mer om forskningen i denne kronikken skrevet av Sjåstad og Thorbjørnsen.

Powered by Labrador CMS