Professor Inger G. Stensaker ved Norges handelshøyskole. (Foto: NHH)
Professor Inger G. Stensaker ved Norges handelshøyskole. (Foto: NHH)

25 millioner til forskning på bedrifter og ny teknologi

Professor Inger G. Stensaker og miljøet rundt henne på NHH har fått bevilget cirka 25 millioner kroner til forskningsprosjektet «Hvordan lede radikale teknologi-drevne endringer i etablerte virksomheter?»

I fire år fremover skal de se på hvordan store, etablerte bedrifter møter mulighetene og utfordringene knyttet til ny teknologi.

– Det er mange som er opptatt av de små, kjappe gründerne. Vi ønsker å se på de etablerte aktørene som på mange måter har en større jobb i vente fordi de må omstille noe vel etablert som har eksistert lenge. Det beskrives ofte som å snu et stort tankskip, og hvordan får de til snuoperasjonene på en best mulig måte, spør Stensaker.

Prosjektet er lagt til Samfunns- og næringslivsforskning og forskergruppen FOCUS ved NHH. Dette var ett av seks norske forskningsmiljøer som nylig fikk bevilget penger fra Forskningsråd sitt BIA-program (brukerstyrt innovasjonsarena). Om lag 20 millioner kommer fra Norges forskningsråd, og de resterende fem millionene kommer fra FOCUS sine bedriftspartnere Deloitte, Telenor, Lærdal Medical og DNB.

– Det var en hard konkurranse, og spesielt tøft å vinne frem innenfor våre fagområder, strategi og ledelse, sier Stensaker.

Les hele saken på NHHs nettsider.

Powered by Labrador CMS