Denne artikkelen er produsert og finansiert av Norges forskningsråd - les mer.

Norge har gode miljøer for hjerneforskning, både grunnleggende forskning og forskning for kunnskap praktisk pasientbehandling.
Norge har gode miljøer for hjerneforskning, både grunnleggende forskning og forskning for kunnskap praktisk pasientbehandling.

Hjernen er tema for Forskningsdagene 2020

De siste årene har vi fått mye ny kunnskap om hjernen. Likevel er hjernen fortsatt det organet vi vet minst om. I 2020 settes hjernen på dagsorden under Forskningsdagene.

Hjernen styrer vår hverdag. Det handler om følelser og relasjoner, logikk og læring, hvordan vi fungerer og reagerer, tanker og drømmer. Hjernen slutter ikke i nakken. Den styrer kroppen vår, og omfatter dermed både nevrologi og psykiatri, både fysiske og psykiske helse.

–Hjernen vår er en komplisert struktur, som består av milliarder av nerveceller. I samspillet mellom disse oppstår det som er menneskelig. Selv om vi vet mye, trenger vi mer kunnskap om den friske hjernen for å kunne forebygge og behandle sykdommer, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen.

– Under Forskningsdagene inviterer vi hele landet til dialog om mange av disse spørsmålene.

Forskningsdagene er en forskningsfestival som går av stabelen i slutten av september hvert år. I år er datoene 16.—27. september. Festivalen foregår over hele Norge, og hundrevis av forskere møter barn og voksne og forteller om hva de gjør. I fjor deltok 85 000 mennesker på over 400 arrangementer over hele landet.

Les mer om årets tema på hjemmesidene til Forskningsrådet

Powered by Labrador CMS