Solveig Christensen og Bendik Fon står bak prosjektet Exero, hvor de skal lage et hjelpemiddel for at personer med nedsatt funksjonsevne kan holde seg i aktivitet. (Foto: Forskningsrådet)
Solveig Christensen og Bendik Fon står bak prosjektet Exero, hvor de skal lage et hjelpemiddel for at personer med nedsatt funksjonsevne kan holde seg i aktivitet. (Foto: Forskningsrådet)

13 studentgründere får 1 million hver

13 prosjekter ledet av masterstudenter får inntil én million kroner hver fra Forskningsrådet, ifølge en pressemelding. Ordningen STUD-ENT skal bidra til at flere gode forretningsideer fra studentgründere blir til nye produkter og tjenester.  

– Vi vet at det er utrolig mange smarte og kreative studenter der ute, og vi ønsker at flere av dem skal realisere ideene sine. Det håper vi STUD-ENT-ordningen vil bidra til. Gründerne er viktige når vi skal bygge et bærekraftig velferdssamfunn, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. 

Forskningsrådet mottok 52 søknader fra prosjekter ved 13 universiteter og høyskoler. De 13 prosjektene som mottar støtte kommer fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), Universitetet i Tromsø (UiT), Høgskolen i Bergen (HVL) og Universitetet i Agder (UiA).  

Søknadene dekker et bredt spekter av fagområder og blant prosjektene som får støtte er spillteknologi for sosial spilling, en kjelke for økt aktivitet og selvstendighet blant funksjonsnedsatte, ny genredigeringsteknologi for landbruket og et system for overvåking av sykehuspasienter. Nær halvparten av prosjektene dreier seg om IKT. 

– Nivået på prosjektene er høyt, og vi er imponert over bredden i alle de gode ideene som er kommet inn. Forskningsrådet ser stort potensial i studentgründere, og vi er glade for å kunne bidra til at flere får sjansen til å sette ideene sine ut i livet, sier divisjonsdirektør for innovasjon i Forskningsrådet Anne Kjersti Fahlvik. 

Powered by Labrador CMS