Hvordan skal universiteter få flere studenter til å ta deler av utdanningen sin i utlandet? Det skal forskere undersøke i et nytt prosjekt. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Universiteter samarbeider for mer studentutveksling

Forskere ved Nord universitet skal undersøke hvordan vi skal få flere norske studenter til å velge å ta deler av utdanningen sin i utlandet.

– Nord universitet skal samarbeide med to andre utdanningsinstitusjoner i Norge og to i utlandet i et treårig forskningsprosjekt der formålet er å bidra til mer studentutveksling, sier førsteamanuensis Bjørn Willy Åmo ved Nord universitet.

Målet for 2020 er nemlig at 20 prosent skal ta opphold i utlandet. Ifølge Rapport for utveksling, som ble publisert 28. januar 2019, fremgår det at i snitt reiser 15,5 prosent av alle studenter i Norge på utvekslingsopphold.

Nord universitets samarbeidspartnere i det nye forskningsprosjektet er Høgskulen på Vestlandet, NMBU, Pretoria University i Pretoria og Stellenbosch University, Stellenbosch.

Prosjektet er tildelt 4,5 millioner kroner fra Forskningsrådet og Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning.

– Internasjonalt forsknings- og utdanningssamarbeid er viktig for å løfte norske miljøer opp i verdensklassen, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

Les mer om prosjektet på Nord universitet sine nettsider.

Powered by Labrador CMS