En notis fra Nord universitet - les mer.

Fra venstre seniorrådgiver Erlend Hagenes, rektor Hanne Solheim Hansen, fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen, professor Odd Jarl Borch, forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim og dekan Erlend Bullvåg.

Statsråd Asheim og KD jobber for Blått bygg Ved Nord universitet

Statsrådene Henrik Asheim og Odd Emil Ingebrigtsen kommer med positive tilbakemeldinger etter besøket ved Nord universitet mandag 24. august.

Under besøker orienterte Nord universitet forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim og fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen om status for utdanning og forskning, og om flere nye og strategisk viktige utviklingsprosjekter.

Statsråden sier at det blågrønne fokuset ved Nord universitet er veldig spennende.

– Det ligger et enormt potensial i denne sektoren framover. Jeg er også glad for det nye kyst- og forskningsfartøyet som skal operere i nordområdene i samarbeid med Havforskningsinstituttet.

– Jeg opplever at Nord universitet er veldig relevant for både fiskeri og havbruk. Og det blir stadig viktigere framover, sier Ingebrigtsen.

Det største utviklingsprosjektet er Blått bygg, som vil styrke flere satsningsområder ved Nord universitet, som marin økologi, genomikk og havbruk.

Nord universitet ønsker byggestart juni neste år. Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim, som hadde sitt første besøk som statsråd ved Nord universitet mandag, kunne naturligvis ikke forskuttere penger foran statsbudsjettet til høsten. Men han er godt kjent med at Nord universitet er utålmodig med å komme i gang med Blått bygg.

Nybygget på 8000 kvadratmeter vil både gi større plass og bedre standard for forsknings- og undervisningskvalitet ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur (FBA), og frigjøre plass til Fakultet for sykepleie og helsevitenskap (FSH).

Les mer om besøket på nettsidene til Nord universitet

Powered by Labrador CMS